کد کشور: 0039290
زبان رسمی: ترکی استانبولی / یونانی / انگلیسی
پایتخت: نیکوزیا
نوع حکومت: جمهوری
مساحت: ۹٬۲۵۱کیلومتر مربع
جمعیت: ۱٬۱۴۱٬۱۶۶ نفر
اختلافزمانی با ایران: 1:30 دقیقه عقب تر
واحد پول: یورو (EUR)
سیم کارت بخرید // هزینه اضافی برای رزرو ماشین نپردازید // چند کلمه یونانی یاد بگیرید // غذای قبرسی را از دست ندهید // یک روزتان را در کوه سپری کنید // سوار بر جیپ سافاری، به نقاط دور بروید.


سفر به قبرس
جمهوری قِبرِس کشوری جزیرهای است، در شرق دریای مدیترانه که پایتخت آن نیکوزیا است. این کشور به دو بخش قبرس شمالی (بخش ترکنشین) و بخش یونانینشین تقسیم میشود که در آن هردو زبان ترکی و یونانی رسمی هستند. یونانیها ارتودوکس و ترکهای قبرس مسلمان هستند.
جغرافیا
قبرس، پس از سیسیل و ساردنی، سومین جزیره بزرگ دریای مدیترانه است. درازای جزیره قبرس در طولانیترین شکل خود ۲۴۰ کیلومتر و پهنای آن در عریضترین حالت، ۱۰۰ کیلومتر است. کرانههای ترکیه در ۷۵ کیلومتری شمال قبرس قرار دارند.قبرس دارای تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای معتدل است. حدود ۱۲٪ زمینهای آن زیر کشت بوده و در آن مرکبات، سیب زمینی، گندم، زیتون و جو به عمل میآید.
تاریخچه نام کشورقبرس در دوران باستان به خاطر کانهای مس خود مشهور بود به طوریکه خود واژه مس در زبانهای اروپایی (برای نمونه copper انگلیسی) از نام یونانی این جزیره یعنی Kupros گرفته شده است. قبرسیها برای اولین بار در هزاره چهارم پیش از میلاد مسیح به ساخت ابزار مسی روی آوردند. یکی از پایههای اقتصادی امپراتوری هیتیها همین مس جزیره قبرس بود.
تاریخچهقبرس جزیرهای است که در طول تاریخ در تصرف ایرانیان، رومیها، یونانیها، امپراتوری عثمانی و سرانجام انگلیسیها بودهاست؛ اما پس از جنگ جهانی دوم انگلیس به علت ضعف اقتصادی و کاهش نفوذ جهانی از این جزیره خارج شد. سپس رهبران سه کشور انگلیس، یونان و ترکیهبه همراه رهبران دو بخش قبرس در ۱۱ فوریه ۱۹۵۹ پیمانی را امضا کردند که به موجب آن مسائل جزیره به نسبت ۷ به ۳ میان یونانیتبارها و ترکتبارها تقسیم شد.
آب و هواقبرس شمالی یکی از سالم ترین آب و هواها را دارد. در این منطقه تقریبا خبری از بادهای سرد، برف و یخبندان نیست. بارش، معمولا به شکل بارندگی است اما گاهگاهی هم که در رشته کوه های گیرنه برف می آید هنوز به زمین نرسیده آب می شوند! سردترین ماه سال ژانویه (دی) است و متوسط دمای هوا در این ماه به ۱۰ درجه ساتی گراد می رسد. گرم ترین ماه سال جولای (تیر) است و متوسط دمای سال در این ماه هم حدود ۴۰ درجه سانتی گراد است. متوسط دمای سالانه قبرس حدود ۱۵ درجه سانتی گراد است.
غذا و نوشیدنیهالومی (Halloumi):، کوپپیا (Koupepia):، سوولاکی (Souvlaki):، شفتلیا(Sheftalia):، پستیتسیو (Pastitsio):، کوپس(Koupes):، کلفتیکو (kleftiko): ، استیفادو (stifado):، اکمک کادایف (Ekmek Kadayif):، خورشت بامیه (Okra):
سوغاتروغن زیتون، پنیر، شیرینی، لوازم آرایش با روغن زیتون
جشنهاروز عید نو یا Agios Vassilios، روز ظهور و تجلی عیسیEpiphany Day در قبرس، جشنواره Chrysorrogiatissa Monastery پافوس، جشنواره و مسابقه پرواز بادبادک در لیماسول قبرس، کارناوال لیماسول ، قبرس، دوشنبه پاک قبرس، فستیوال موسیقی کلاسیک در لارناکا،قبرس، جشنواره گل در لیماسول،قبرس
پربازدیدترین جاذبههامسجد سلیمیه، مسافرخانه great khan، صومعه بلاپس، ،؛ مسجد لالا مصطفی پاشا، بندر گیرنه، قلعه هیلاریون
شهر گیرنه، شهر فاماگوستا، لارناکا، لیماسول، نیکوزیا، پافوس ویزان قبرس شمالی: ندارد // قبرس جنوبی(اروپایی): دارد // اصل پاسپورت با ۷ ماه اعتبار- ۲ قطعه عکس ۶ در ۴ رنگی زمینه سفید- کپی و اصل شناسنامه- گواهی اشتغال به کار با ذکر سمت و میزان درآمد با ترجمه انگلیسی- پرینت حساب جاری یا پس انداز بانکی با ترجمه انگلیسی و با مانده حداقل ۷ میلیون تومان و درج مهر شعبه- مشخصات کامل مسافر از قبیل آدرس منزل و محل کار با ذکر شماره تلفن- گذرنامه قدیمی ممهور به سایر ویزاها- رزرو بلیط رفت و برگشت و ووچر هتل کانفرم شده - در ایام غیر توریستی جهت اخذ ویزای قبرس نیاز به ترجمه رسمی سند مالکیت متقاضی نیز وجود دارد. ( سایت سفارت nicosia.mfa.ir )
یکی از مساجد زیبای این کشور است که به دستور سلطان سلیم ، پسر سلطان سلیمان در طی سال های ۱۵۵۰ تا ۱۵۵۷ ساخته شد. ” سینان ” ، معمار سازنده این بنا ، دستور داشت تا از بهترین و با کیفیت ترین مواد و مصالح در ساخت این بنای با شکوه استفاده کند. وی که از معماران رسمی در دولت عثمانی بوده است ، این شاهکار را مهم ترین کار خود می دانست. تاکید سلطان سلیم بر به کار بردن هنر های اصیل عثمانی یکی دیگر از ویژگی هایی است آن را از دیگر آثار مجزا می سازد. ساخت این مسجد در قرن ۱۶ و در ادیرنه و بعد از فوت سلطان سلیم به اتمام رسید.


مسافرخانه اي است كه ساخت آن به قرن شانزدهم باز مي گردد و مكان آن درست در خيابان اسمالتي واقع شده است كه در زمره آثار تاريخي جاي دارد كه از دور به شكل قلعه اي مخوف است. اما اين تصور هم چندان اشتباه نيست؛ در زمان بريتانيايي ها از اين بنا به عنوان زندان استفاده مي شده است. در زماني هم جهت مسافرخانه قابل استفاده بوده است؛ به هر حال امكانات چنداني در آن موجود نبوده و از آن مي شد تنها به عنوان جايي براي خواب استفاده كرد؛ چراكه خدمات ضروري مثل آب گرم، تلويزيون و تشك برقي در فصل سرما وجود نداشته است. اگرچه اين بنا، يك محل تاريخي و قديمي است، ولي مربوط به قرون وسطي نمي شود؛ اما در مجموع بناي بسيار قديمي و زيبايي است. همين طور هم بيان گر هنرهاي قديم قبرس شمالي مي باشد.
اين صومعه در حقيقت يادآور هنر معماري بسيار زيباي گوتيك (قوم آلماني) است كه در كوه هاي معروف «پنج انگشت» واقع در گيرنه، مي باشد. مكاني كه تركيبي از يك فضاي بي نظير و رمانتيك است. شايد بتوان گفت آرامشي كه در اين صومعه برقرار است، خالي از ارتباط با معناي آن نباشد. ترجمه لغوي اين واژگان به معني كليساي صلح و آرامش است. با پياده روي در حياط پشتي و بازديد از اتاق ها و خوابگاه ها، و همين طور جايگاه پادشاهي قبرس به طور قطع شما به صدها سال پيش سفرخواهيد كرد. براي كساني كه مهمترين هدفشان از سفر به قبرس بازديد و سياحت از مناطق تاريخي است، صومعه بلاپس به طور قطع مي تواند مهمترين محل براي بازديد باشد؛ چراكه اين مكان گنج هنرهاي اروپا است و بين تمامي كشورهاي اروپا زبان زد و معروف است.


قبرس جزیره ای کوچک با تاریخچه ای طولانیست. موقعیت خاص این جزیره در دریای مدیترانه باعث شده که در طول قرن ها همه ی امپراتوری هایی که دوست داشتند در مدیترانه ی شرقی به قدرت برسند به این کشور چشم طمع داشته باشند. این جزیره به غیر از سواحل ماسه ای پر از جاذبه های تاریخی ست و به هر کدام از شهرهایش که بروید ویترینی از جاذبه های تاریخی و طبیعی را می بینید.
شهر گیرنه، یا همان کایرنیا، از زیبا ترین شهرهای قبرس شمالی است که جمعیت آن به ۱۳۰۰۰ نفر می رسد و مملو از جاذبه های دیدینی است. در این شهر زیبا، بندرگاهی قرار دارد که به بندرگاه گیرنه معروف است که در حاشیه این بندر زیبا، رستوران ها، مغازه ها، و در کل مکان های توریستی بسیاری قرار دارد. ساخت این بندرگاه به دست ونیزیان در سال ۱۴۸۹ بوده است؛ آن ها با هدف اینکه از شهر گیرنه در مقابل حمله عثمانی ها جلوگیری کنند، این بندر را ساختند. اما در آخر، متاسفانه مجبور شدند در سال ۱۵۷۱ شهر را به عثمانی ها واگذار کنند.
